HASZNOS

01.A STÁBVACSORA


Amikor leültök tárgyalni a létszámról a szolgáltatóval arról milyen összegbe fog kerülni a vacsora fejenként, külön számoljátok a stáb létszámát, mert nekik nem kell teljes összeget kifizetni, elég egy egyszerű leves és egy főétel, ami lényegesen kevesebb a teljes árú vacsoránál. Úgy hívják “stábvacsora” és minimum 50% árengedmény jár, de akár nagyobb is lehet a megtakarítás. Egy 10 fős stáb esetében ez jelentős összeg is lehet… (zenekar, fotós, videós ceremóniamester stb.)

02. CSAK SZÉPEN-SORBAN


A vacsora helyszínén a vendégek ültetési rendjét a következő módon tüntessétek fel: A teljes névsor ABC sorrendben és a nevek mellett az asztalszám, valamint a terem rajza asztalokkal és azok számával (az asztalokon ültető kártya van). Ez a megoldás néhány pillanat alatt egyértelművé teszi a vendégek számára hol a helyük, így nem kell minden asztal melletti névsort végignézni és 100 fő körüli létszámnál már a torlódás is elkerülhető.

03. ÉHES VÁRAKOZÁS? AZT MÁR NEM!


Amikor leültök tárgyalni a létszámról a szolgáltatóval arról milyen összegbe fog kerülni a vacsora fejenként, külön számoljátok a stáb létszámát, mert nekik nem kell teljes összeget kifizetni, elég egy egyszerű leves és egy főétel, ami lényegesen kevesebb a teljes árú vacsoránál. Úgy hívják “stábvacsora” és minimum 50% árengedmény jár, de akár nagyobb is lehet a megtakarítás. Egy 10 fős stáb esetében ez jelentős összeg is lehet… (zenekar, fotós, videós ceremóniamester stb.)

04. MONDD EL MIT SZERETNÉL…


Jóval az esküvői meghívó kiküldése előtt telefonon vagy személyesen tájékoztassátok a leendő vendégeket az időpontról, nyár lévén sokan terveznek előre és a meghívóban pontosan fogalmazzátok meg mit és hogyan szeretnétek (hálásak a vendégek, ha nem kell találgatni vajon milyen ajándéknak örülnétek)

05. TÖRETLEN LENDÜLET


A zenekarok többsége 50-90 perces blokkokat játszik aztán pihennek. Ha valaki nem figyel arra, hogy jól időzítsék ezt a pihenőt és nem beszéli meg előre, hogy mikor nem pihenhetnek, akkor egy jó hangulatú bulin a szünet kettévághatja a lendületet, amit később már nem biztos, hogy újra meg lehet teremteni.

ALAPVETŐEN NÉGY DOLOG HATÁROZZA MEG EGY ESKÜVŐ HANGULATÁT

KÉRJETEK VÉLEMÉNYT MIELŐTT DÖNTENÉTEK, HISZ…

…ha jó ceremóniamestert választotok, akinek megbíztok az értékítéletében, akinek jó az arányérzéke és nem utolsó sorban nagy a tapasztalata, akkor az este folyamán rengeteg olyan apróság fog másként alakulni, ami összességében meghatározó a végeredmény szempontjából.

Vélemények

Kedves Gábor!

Mikor felmerült bennünk a gondolat, hogy szükségünk lenne egy ceremóniamesterre, még abban sem voltunk biztosak, hogy egyáltalán kell-e nekünk ilyesmi. Nem is ismer senkit, egy idegen irányítsa a násznépet?…és hasonlók. Végül találkoztunk Veled, és az a néhány perc mindkettőnket meggyőzött. Egyfajta nyugalom töltött el minket, ami mindvégig velünk maradt. Ahogy teltek a hónapok, egyre több szolgáltatóval beszéltünk és állapodtunk meg. Mikor Megkérdezték ki lesz a ceró, a neved hallatán, kivétel nélkül mindenki azt mondta: az jó, akkor minden rendben lesz. Nagyjából itt kezdtük sejteni, hogy valóban rendben zajlik majd a nagy nap. Így is lett. A sokféle esküvő körüli döntéseink egyik legjobbika lettél. Köszönjük, hogy velünk voltál és bár nem szeretnénk újra házasodni, akkor sem választanánk mást.

M & L

2014. decemberében kezdtünk keresgélni, hogy ki is az az ember, akinek a kezébe adjuk a mi nagy napunk rendezését és koordinálását. Mindig is hittem a sorsszerűségben, ezért is érdekes, ahogyan összehozott minket az élet. Gruber Andi jóvoltából találkoztunk, (akivel ráadásul egy gimnáziumba jártunk és ő volt az esküvő dekorosa), mivel az ő esküvőjükre tőled kapták kölcsön azt a piros csodát 🙂 Szóval Andi javaslatára felkerestünk téged és már az első találkozáskor tudtuk, hogy megtaláltuk azt az embert, akire rá merjük bízni életünk egyik legfontosabb napját. Nagyon tetszett, ahogyan más esküvőkről beszéltél és biztosak voltunk az aznapi sikerünkben. Meglepődve tapasztaltuk, hogy még mindenki más előleget kért tőlünk, te csak annyit mondtál, hogy ez egy “bizalmi állás”, hiszen nekünk maximálisan meg kell bíznunk benned, hogy minden tökéletes lesz, te viszont szintél bízol bennünk, miszerint természetesen az esküvő végén mindent rendezünk. 

Ekkor gondoltunk bele, hogy milyen fontos szerepe van egy esküvőn a ceremóniamesternek.

És, tényleg, szeptember 26.-án a lehető legnyugodtabban készültünk. Igaz, szakadt az eső, de mivel életem szerelméhez készültem hozzá menni, úgy voltam vele, hogy eső ide vagy oda, semmi nem ronthatja el ez a felejthetetlen napot. A templomi szertartás után és még a polgári ceremónia előtt még arra is volt időnk, hogy “lepihenjünk”, kemény 3 percre, de az akkor és ott sokat jelentett. 🙂 Izgulásra persze semmi okunk nem volt, mert tudtuk, amikor kell te jössz értünk. Az este folyamán folyamatosan figyeltél a vendégekre és számunkra egy egész estés biztonságot adott, hogy teljesen levetted a vállunkról terhet, így nekünk csak a vendégekkel kellett foglalkoznunk és, hogy jól érezzük magunkat. Mindig odajöttél hozzánk és egy percben felvázoltad a következő események menetét. Ötleteidből ihletet merítve, egy születésnaposnak is emlékezetessé tettünk az idei születésnapját. Élményeinket, akár egy hétig is tudnánk mesélni, de most inkább a képek beszélnek helyettünk és mi csak annyit mondunk,

KÖSZÖNJÜK!

Ancsa és Viktor

Hello Gábor!

Az Olasz nászutunkról hazafelé tartva nosztalgiázunk a kocsiban és Rád gondoltunk meg az esténkre. Csak most kezdjük igazán felfogni mekkora segítséget nyújtottál. Már megköszöntük akkor, de ebben a pillanatban érzett hálát el szeretnénk küldeni most Neked! Még egyszer minden jót!

Ölel

Judit&Dániel

“Szia Gábor! Csak szólok, most hívott az egyik vendég és elkérte a telefonszámod, el volt ájulva Tőled, és Téged akar a saját esküvőjére is…

Kedves Gábor! Csak egy kis szösszenet amit tegnap a telefonban már nem említettem; Petivel pont arról beszéltünk mennyit áldoztunk mindenre és a Ceremóniamesterre a végén csak úgy mellékesen gondoltunk…Ha újra kellene kezdenünk már Te lennél az első és legfontosabb.

Puszi.

Virág család

Gábor erre született! Fantasztikus kisugárzása van! Megnyugtatott, szuperül csinált mindent! Igazan kellemes személyiség, mindenki annyira pozitívan beszélt róla! Nem kértük hogy nagymamámat kísérgesse, de Gábor ráérzett hol kell a segítség! És ez most csak egy példa volt… Egy szuper ember!

Nagyon köszönjük!

Zsani és Zsolt