ÉRZÉS

A part amit választottam úttalan földúton úgy 2 kilométerre van a településtől és az azt szegélyező  luxus apartmanoktól. Így csak nappal sétál, strandol erre néhány turista, de koraestére mát teljesen elhagyatott lesz ez a rész. A lávakiömlés egy bársonyosan puha, nappal karibi színeket idéző öblöt ölel körbe, ami apálykor úgy 70-80  méter széles, de dagálykor a hullámok által a falba vájt kisebb barlangig ér a víz.

Naplemente után tábortüzet raktam a barlang bejáratánál. Majdnem teli hold volt és a fénye kéken világító ezüst árnyalatba borította a homokos partot, amit a fehéren fénylő hullámok ostromoltak. A vöröslő parázs mellett ezt a több órás csodaelőadást nézhettem, amíg a víz elért a barlangig.

Egyszer azt olvastam, hogy a sivatagban úgy vészelheti át az ember a dermesztő éjszakát, hogy készít egy gödröt, amibe beleteszi a tűz mellett felforrósított köveket, beteríti homokkal és melegen tartja a testét hajnalig.

Itt éjszaka 19 fok van, de azért kipróbáltam;

Meleg homokban feküdni a természetfeletti fényekkel megvilágított parton egyedül, a horizontig csillagos ég alatt miközben morajlik és illatozik az Óceán…hátkérem;)   később ezzel az altatóval mosolyogtam magam álomba a nyitott priccsemen….