AZ UTOLSÓ BEJEGYZÉS

Kezdhetném onnan, hogy megszülettem, de maradjunk csak az utolsó három évben. Magánéleti válság, küzdelem, 40 éves elmúltam, megbetegszem, mert romokban a lelkem. Depresszió, lefogyás, közben munka tehát kifele a minden rendben. Végül összeomlás. Gyógyszerek és amikor már nincs más csak a pánik akkor a megváltó segítség. Zsuzsa a pszichológusom. És elkezdünk építkezni. Lassan, fájdalmasan, sírva néha nevetve. Én közben szörfözök, kezdek jobban lenni és amikor már azt hiszem hátra dőlhetek, mert minden sínen van, elpattan a bokám és leültet. Gondolatok, lassan indulok, elkezd nőni a hegy, amire készülök. Apró részletekbe merülés és ezzel párhuzamosan a megjelenő-mi lesz akkor ha? család, munka, az ismeretlen, a végére annyi ijesztő lehetőség a már-már felelőtlennek tűnő vállalkozásról hogy elbizonytalanodok, elkezdek félni majd egy ponton meghátrálok, ha nem érzem azt mennyi embert becsapok, köztük magamat ha nem megyek. Mert a démonok nagy urak, ha az ágyad mellett laknak és éjszaka bármikor kijöhetnek a szekrényedből. És ők ki is jönnek, így nem alszom. Nappal pedig úgy találkozunk, hogy nem is tudom, hogy Ők is azok; a betegségem, persze nem is gyógyulok, orvosok, kezelések aztán egy vírus, szálka az ujjamba gennyesig, meg a bokám, tönkre mennek, elvesznek dolgaim olyan katarzis, hogy ha nem velem történik ámulnék a precizitáson, hogy milyen sokféle módon lehet ilyen sokáig kínozni egy embert..

De elindulok….

És az első napok bizonytalan gondolatainak egyre könnyebb leküzdése után felülök egy hullámra, ami mára Cunami. Egy üstökös, egy tölcsér amin ömlik a csoda, és fogynak a démonok a bokámmal együtt vagy inkább pont azért.

Nincs megtervezve az út, csak annyi hogy a kanári szigetek, mert az a legközelebbi pont ahol meleg van, fúj a szél és szörfözhetek. Tenerife, mert ennek van közvetlen járata és ide vettem jegyet a lányomnak. Megérkezünk és a sziget legolcsóbb szállását beütve végül egy 200 éves kolostorban kötünk ki, ott ahol a föld egyetlen közel 2000 éves Vörös Sárkány fája él. Ma itt ülve elengedtem az utolsó démonomat.

Csak merj elindulni…