Néhány hasznos jó tanács az esküvőkön

Ezen az oldalon néhány jó tanáccsal szolgálok, hogy különösebb fennakadás nélkül tudjon zajlani az esküvő. Függetlenül attól, hogy engem választotok vagy sem, érdemes elolvasnotok, sőt innen akár le is 

01.  A stábvacsora

Amikor leültök tárgyalni a létszámról a szolgáltatóval arról milyen összegbe fog kerülni a vacsora fejenként, külön számoljátok a stáb létszámát, mert nekik nem kell teljes összeget kifizetni, elég egy egyszerű leves és egy főétel, ami lényegesen kevesebb a teljes árú vacsoránál. Úgy hívják "stábvacsora" és minimum 50% árengedmény jár, de akár nagyobb is lehet a megtakarítás. Egy 10 fős stáb esetében ez jelentős összeg is lehet... (zenekar, fotós, videós ceremóniamester stb.)

02. Csak szépen-sorban

A vacsora helyszínén a vendégek ültetési rendjét a következő módon tüntessétek fel: A teljes névsor ABC sorrendben és a nevek mellett az asztalszám, valamint a terem rajza asztalokkal és azok számával (az asztalokon ültető kártya van). Ez a megoldás néhány pillanat alatt egyértelművé teszi a vendégek számára hol a helyük, így nem kell minden asztal melletti névsort végignézni és 100 fő körüli létszámnál már a torlódás is elkerülhető.

03. ÉHES VÁRAKOZÁS? AZT MÁR NEM!

Ha a vacsora előtt több órával kezdődnek a programok, akkor valamikor feltétlen gondoskodjatok valami egyszerű harapnivalóról és egy kis frissítőről. Nincs annál rosszabb mikor éhesen és türelmetlenül várják a vendégek a vacsora kezdését.

04. MONDD EL MIT SZERETNÉL...

Jóval az esküvői meghívó kiküldése előtt telefonon vagy személyesen tájékoztassátok a leendő vendégeket az időpontról, nyár lévén sokan terveznek előre és a meghívóban pontosan fogalmazzátok meg mit és hogyan szeretnétek (hálásak a vendégek, ha nem kell találgatni vajon milyen ajándéknak örülnétek)

05. TÖRETLEN LENDÜLET

A zenekarok többsége 50-90 perces blokkokat játszik aztán pihennek. Ha valaki nem figyel arra, hogy jól időzítsék ezt a pihenőt és nem beszéli meg előre, hogy mikor nem pihenhetnek, akkor egy jó hangulatú bulin a szünet kettévághatja a lendületet, amit később már nem biztos, hogy újra meg lehet teremteni.

ALAPVETŐEN NÉGY DOLOG HATÁROZZA MEG EGY ESKÜVŐ HANGULATÁT

Az hangulatotok, kisugárzásotok;
A vacsora mennyisége és minősége;
A zenekar/ Dj tudása és hozzáállása;
A helyszín - ami az egyik legfontosabb - hisz rengeteg olyan kitételnek kell megfelelnie, amit tapasztalatlanul nem tudhat az ember és csak a nagy napon szembesül a hibákkal az ifjú pár. Mielőtt döntenek kérem keressenek fel szívesen állok rendelkezésükre tapasztalataimmal!

KÉRJETEK VÉLEMÉNYT MIELŐTT DÖNTENÉTEK, HISZ...

...ha jó ceremóniamestert választotok, akinek megbíztok az értékítéletében, akinek jó az arányérzéke és nem utolsó sorban nagy a tapasztalata, akkor az este folyamán rengeteg olyan apróság fog másként alakulni, ami összességében meghatározó a végeredmény szempontjából.